Over drelight

Over drelight

Drelight is opgericht en wordt geleid door Marc Dresens. In 2000 is hij begonnen al all round belichter binnen de TV- film- en theaterwereld. Hij heeft meegewerkt aan diverse films zoals; ‘Schaap met de 5 poten”, ‘Zwartboek’ en Griezelbus. Ook aan diverse buitenlandse producties zoals ‘Mindhunters’, ‘Enigma’ en ‘Ocean Warrior’ heeft Marc meegewerkt. Naast diverse commercials heeft Marc ook bij RTV Noord Holland zijn stempel gedrukt op de belichting.

Naast de uitvoerende taken adviseren wij ook in de benodigde materialen als armaturen (led of conventioneel) lichtsturing en overige randapparatuur. Wij geven onafhankelijk advies en staan garant voor een optimaal resultaat binnen ieders budget. Na het realiseren van een mooi lichtbeeld is het natuurlijk belangrijk dat bij wijzigingen dit beeld behouden blijft; daarvoor bieden wij een onderhoudsservice; zo is uw licht altijd passend.

Sinds 10 jaar staan ook andere locaties waar professionele belichting het verschil maakt regelmatig in onze agenda. Het is een echte uitdaging om voor elke plek de juiste sfeer, functionaliteit en uitstraling te verzorgen. Meer info? Drelight komt graag langs om kennis te maken!

Van grote musea tot kleine exposities, van uitvoering tot ontwerp en advisering; alles is voorbij gekomen. Drelight heeft voor diverse lichtontwerpers de uitvoering mogen verzorgen. Wij hebben samengewerkt met onder andere; Hans Wolff, Peter Romkema, Joost de Beij, Henk van der Geest, Kees van der Lagemaat en Nico van der Klucht. 

Museale belichting heeft de laatste 10 jaar een grote rol gespeeld. De lijst met musea waar Drelight heeft mogen werken is lang. De meest bekende namen zijn: Scheepvaartmuseum, Mauritshuis, Tropenmuseum, Fotomuseum Rotterdam, Fries Museum, Twentse Welle, Naturalis, Letterkundig museum en het Militair Luchtvaart Museum Soesterberg.

Scheepsvaart Museum

Hudson-Bay